--> Sinterklaas, chocolade graag enkel voor mijn baas! | Hof Ter Linden | Katten-en Hondenhotel

$type=grid$meta=0$readmore=0$snippet=0$count=4$show=home

Sinterklaas, chocolade graag enkel voor mijn baas!

Hoor wie klopt daar kinderen? Het is weer die tijd van het jaar, de Sint is in het land en er zijn dit jaar geen stoute kinderen. Tijd voor wat lekkers! Snoep, speculaas, marsepein en liefst van al ook nog héél veel chocolade! Gezellig samen met de familie genieten van de lekkernijen en plots gaat uw geliefde viervoeter aan de haal met een stuk chocolade! En wat nu?

In hoeverre chocolade een gevaar vormt voor uw huisdier, hangt af van de soort, de hoeveelheid die werd ingenomen en het lichaamsgewicht van het dier. Het gehalte aan cacao of theobromine, de giftige stof in chocolade, is zowel voor honden en katten giftig. Daarboven zijn sommige dieren gevoeliger voor vergiftiging dan anderen. Hierdoor kan de ene symptomen vertonen na slechts een klein gehalte op te nemen en kunnen anderen hier geen problemen van ondervinden. Zo kan een kleine hoeveelheid chocolade van 10 gram, voor een hond met een chocolade allergie al fatale gevolgen hebben. De kans op vergiftiging is bij honden groter dan katten, simpelweg omdat katten kieskeurige eters zijn. Let wel op met kittens, aangezien de gevoeligheid bij hen hoger ligt.

Wat zijn de symptomen?                            
Symptomen die kunnen optreden binnen de twee tot vier uur na inname:
  •       Rusteloosheid
  •       Braken
  •       Veel plassen
  •       Diarree
  •       Versnelde ademhaling 
  •       Koorts
  •       Verhoogde hartslag
Indien die laatste drie ook tot de symptomen behoren is de toestand al zeer ernstig en kunnen er ook hartritmestoornissen en epileptische aanvallen optreden. Het is dus belangrijk om tijdig in te grijpen aangezien dit fatale gevolgen kan hebben.

Is elke chocoladesoort even gevaarlijk?
Pure chocolade bevat hier het meeste van en vormt dus een groter risico dan melkchocolade. Algemeen kan men zeggen hoe donkerder de kleur, hoe meer theobromine er in zit. Indien uw huisdier witte chocolade gegeten heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken aangezien hier zo goed als geen theobromine in zit.



U bent niet zeker of uw hond of kat chocolade gegeten heeft?
Als de kans bestaat dat uw hond of kat chocolade gegeten heeft neemt u best contact op met uw dierenarts. Belangrijk is om het tijdstip van inname, de hoeveelheid en soort chocolade te kennen. Het is dus zeker verstandig om de verpakking mee te nemen. Indien er snel kan opgetreden worden, zal de dierenarts het dier laten braken om de giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Onder het motto "voorkomen is beter dan genezen", zorgt u dus best dat dieren de kans niet krijgen om chocolade op te eten. Aangezien sommige honden of katten echte professionals zijn in het (ongezien) stelen van eten is het van belang om extra waakzaam te zijn. 

Geniet vooral zelf van de chocolade en trakteer uw geliefde viervoeter liever op een gezonde honden of katten snack in hun schoen. Dank u Sinterklaas, pootje van alle brave honden en katten!


$type=three$show=tarieven.html$m=0$p=1$l=1

$type=one$show=aardbeien.html$m=0$p=1$l=1

$type=two$show=nieuws.html$m=0$p=1$l=1

$type=list$show=faq.html$m=0$p=1$l=1

$type=three$show=/p/hondenhotel.html$m=0$p=1$l=1

$type=three$show=kattenhotel.html$m=0$p=1$l=1

In de kijker_$type=sticky$show=post$count=4$cate=1$icon=1$m=0

In de kijker_$type=sticky$show=faq.html$count=4$cate=1$icon=1$m=0

In de kijker_$type=sticky$show=openingsuren.html$count=4$cate=1$icon=1$m=0

In de kijker_$type=sticky$show=nieuws.html$count=4$cate=1$icon=1$m=0

$show=home

Naam

aardbeien,1,faq,11,hondenhotel,5,in de kijker,23,kattenhotel,4,nieuws,48,nieuwsbrief,3,tarieven,1,
ltr
item
Hof Ter Linden | Katten-en Hondenhotel: Sinterklaas, chocolade graag enkel voor mijn baas!
Sinterklaas, chocolade graag enkel voor mijn baas!
https://3.bp.blogspot.com/-KgDk8OnzYLQ/W_vgk3CS7wI/AAAAAAAAKao/J-0hvpRIxscdgjSw-54LrNnbJ0maPbOgwCEwYBhgL/s320/download.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-KgDk8OnzYLQ/W_vgk3CS7wI/AAAAAAAAKao/J-0hvpRIxscdgjSw-54LrNnbJ0maPbOgwCEwYBhgL/s72-c/download.jpg
Hof Ter Linden | Katten-en Hondenhotel
https://www.hofterlinden.com/2018/12/sinterklaas-chocolade-graag-enkel-voor.html
https://www.hofterlinden.com/
https://www.hofterlinden.com/
https://www.hofterlinden.com/2018/12/sinterklaas-chocolade-graag-enkel-voor.html
true
2894918837249710112
UTF-8
Alles updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Bekijk alles AANVERWANTE UPDATES RUBRIEK ARCHIEF ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten gevonden Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy